Новости проекта
С праздником вас, с 1 сентября!
Лето на финише, а мы — на старте нового учебного года!
С окончанием учебного года!
Выставление четвертных отметок
Согласование ГИАЦ
Аттестат соответствия системы защиты информации
Архив электронного дневника.
Разъяснение ситуации с рекламой и предупреждением МАРТ
Обновленные функции Schools.by

Вугалок здаровага харчавання

Дата: 23 марта 2018 в 03:43

Здаровае харчаванне - адзін з асноватворных момантаў здаровага ладу жыцця і, такім чынам, захаванні і ўмацаванні здароўя. Гэта істотны і ўвесь час дзейсны фактар, які забяспечвае адэкватныя працэсы росту і развіцці арганізма. Рацыянальнае здаровае сілкаванне забяспечвае гарманічнае фізічнае і нервова-псіхічнае развіццё дзяцей, павялічвае супраціўляльнасць да інфекцыйных захворванняў і ўстойлівасць да неспрыяльных умоў навакольнага асяроддзя.

Варта памятаць, што харчаванне з'яўляецца адным з найважных фактараў, здольным аказваць негатыўны ўплыў на арганізм дзяцей і падлеткаў пры няправільнай яго арганізацыі.

Правільнае харчаванне – вызначаныя гадзіны прыёму ежы. Пры гэтым ежа размяркоўваецца на працягу сутак па колькасці калорый, набору хімічных элементаў якія змяшчаюцца ў ежы. Акрамя таго, абавязкова ўлічваецца набор страў і іх колькасць. Фізічна здаровым людзям спецыялісты  па правільным харчаванні рэкамендуюць есці на працягу сутак тры ці чатыры разы.

Размеркаванне прадуктаў па гадзінах прыёму вельмі моцна залежыць ад складу і энергетычнага патэнцыялу. Напрыклад: прадукты з высокім утрыманнем бялку – мяса, рыба, бабовыя варта ўжываць на сняданак ці абед. Такія прадукты павялічваюць актыўнасць цэнтральнай нервовай сістэмы. Перад сном варта есці кісламалочныя прадукты, садавіна і гародніна. Яны не нагружаюць стрававальныя органы. Не варта ўжываць на ноч чай, кава, вострыя заправы. Так вы можаце актывізаваць нервовую сістэму і парушыць сон. Залішняя колькасць ежы ці яе недахоп таксама пагаршаюць сон. Прыём ежы лепш за ўсё варта пачынаць з салата  ці гародніны. Так вы актывізуеце дзейнасць страўніка і павялічыце вылучэнне страўнікавага соку. Для добрай засваяльнасці ежы, яе неабходна старанна перажоўваць.

Комментарии:
Оставлять комментарии могут только авторизованные посетители.